Lipsă

Ne îndurerează oare cu adevărat trecerea în neființă a unor personalități (actori, muzicieni etc) sau e doar un moment printre multe altele în care ne gândim la propriile regrete? Suntem oare pătrunși de durerea momentului sau facem un act, oarecum forțat, de pioșenie ad-hoc, atunci când nu e vorba despre cei din imediata noastră apropiere?

Ne regretă cineva…? Ne va regreta cineva…? Își (va) aduce aminte cineva că am existat cândva în viața sa? Sunt întrebări pe care ni le punem câteodată, din…egoism, vanitate, mândrie, superioritate?! Ori sunt firești, omenești?

Nu știu. Ceea ce știu, însă, e că oamenii din jur au un impact diferit asupra noastră. Prezențele, absențele…le măsurăm, le „cântărim” diferit. Nu știu după ce fel de criterii… Cert e că „bătrânelul din colț, care aduna chiștoace” (despre care câțiva colegi bloggeri știu că am scris mai demult) a trecut în neființă….anul trecut, în vară, după o zi extrem de caniculară. I s-a făcut rău în locul său zilnic și….începând de a doua zi, acel loc a rămas gol. Chiștoacele se adună azi mult mai des și mai mult ca înainte. Dar, indiferent și independent de chiștoace, în fiece dimineață în care trec pe acolo, îmi amintesc de el. Uneori era optimist și zâmbea, alteori nu. Mai mereu mă certa când mă vedea încruntată. Avea acest curaj al rostirii care mă uimea. Am aflat că avea și familie. Probabil că lor le lipsește. Cumva…și mie. Sigur și mie.

9 gânduri despre „Lipsă

  1. Nu l-am cunoscut decât din relatarile tale superbe, însa eu cred ca „bătrânelul din colț, care aduna chiștoace” înca traieste în gândul si în Sufletul tau frumos, iar faptul ca ni l-ai prezentat si (999)Noua unA, ori de câte ori îl vei pomeni, va retrai prin cuvintele si frazele pe care le vei aminti despre el. Dumnezeu sa-i odihneasca Sufletul în pace !
    Un Weekend relaxat, minunat si binecuvântat, draga Oana !

    Apreciază

  2. Ori de câte ori relatai despre întâlnirea cu el, îmi imaginam acea scena contrastanta, dintre o Doamna adevarata si un Om evitat de lumea toata, simtindu-ma oarecum vinovat pentru starea acestui neajutorat. Merci !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s